Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

2.El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2.El Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç piyasasında yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra kişiler 2.el araç alımına özen göstermeye başlamış durumdadır. Dolayısıyla günümüzde 2.el araçlara olan ilgi kriteri her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. 2. El araba alırken kişilerin dikkat etmesi gereken birçok husus bulunuyor. Bu hususlar arasında en önemli aracı kimden aldığınızı bilmektir.

Aracın ruhsat sahibi sayısını öğrenmek istiyorsanız 5664’ü kullanarak bu işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle daha önce aracı kimlerin kullandığının listesini görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken detay boşluk bırakarak araç plakasını yazıp 5664’e SMS göndermeniz yeterli olacak. Böylece hızlı bir hizmetten avantajlı bir hizmet olanağı dahilinde yararlanma fonksiyonlarına sahip olabilirsiniz.

Kaporta Durumu

2.El araç alırken kişilerin en çok dikkat etmesi gereken hususlardan birisi de kaporta durumu olarak ön plana çıkıyor. Aracın kaporta durumunu öğrenmek istiyorsanız kaliteli bir ekspertiz servisinden hizmet almanız bu süreçte önemli bir süreci teşkil ediyor. Böylelikle aracın hasar durumunu, boya durumunu öğrenme fırsatlarına nail olabilirsiniz. Bazı araçlar ağır hasarlı olmasına rağmen ekspertiz raporunda hasarsız olarak çıkabiliyor. 

Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için kaliteli ve profesyonel ekspertiz hizmetlerinden yararlanmanız gerekiyor. Böylelikle avantajlı bir hizmet avantajından yararlanma ayrıcalıklarına sahip olabilirsiniz. Ekspertiz durumu sayesinde aracın bütün fonksiyonel özellikleri kolaylıkla öğrenilmiş olacaktır. Günümüzde Nisan ayında getirilen yeni kanunla satışlarda ekspertiz zorunluluğu getirilmiştir.

Motor Kontrolleri Yaptırmak!

2.el araç alımında motor kontrollerinizi mutlaka profesyonel koşullarda yaptırmanız gerekiyor. Aksi durumda arızalı motorlu araçlar alma sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tarz sorunlarda ileride başınızı ağrıtabilir ve birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aracın mekanik durumunu öğrenmek 2.el araç alımında sizlere oldukça avantajlı bir hizmet ayrıcalığı sağlayacaktır. İkinci el araç sektörü son günlerde ciddi oranda yükselmeler yaşıyor. Dolayısıyla sektörde her geçen gün dalgalanmalar yaşanıyor.

Sıfır araç fiyatlarına olan artışın fazla düzeylerde olmasıyla kişiler ikinci el araç piyasasına yönelmiş durumdadır. Motor kontrollerini yapma ayrıcalığından yararlanmak sizleri ileride karşılaşacağınız sorunlarda koruyacak en önemli fonksiyonel detaylar arasında bulunuyor.

Lastik Kontrollerini Yapma!

2.el araç alımı yapacağınız zaman mutlaka kontrollerini yaptırmanız gereken en önemli özelliklerden birisi de lastik kontrolleri olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca bu süreçte kilometre kontrollerini de yaptırmak son derece önemli bir süreci kapsıyor. Lastik kontrollerini yaptırmak sizleri ileride karşılaşacağınız maddi yükümlülüklerden kurtaracak en önemli detaylar arasında yer alıyor. Kişiler bu hizmetlerden yararlanarak avantajlı bir hizmet olanağından imtiyazlı koşullar ekseni altında faydalanır.

Özellikle bu süreçte kilometre kontrollerini yaptırmakta son derece önemli bir süreci teşkil ediyor. Fonksiyonel koşullar ekseni altında kişiler lastik ve kilometre kontrollerini yaptırmaları gerekiyor. Aksi durumda kişiler ileride birçok sorunla karşı karşıya kalarak maddi anlamda olumsuz sonuçlarla karşılaşabilir.

Hasar Bilgileri Sorgulama

Araç alımında hasar bilgisi sorgulama işlemleri son derece önemli bir süreci teşkil ediyor. Hasar bilgileri sorgulama işlemleri günümüzde son derece kolay yoldan yapılan işlemler olarak biliniyor. Dolayısıyla kişiler hızlı ve pratik koşullar ekseni altında hasar kaydı sorgulama işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilirler.  Bunun için yapmanız gereken tek şey araç plaka numarasını mesajlar bölmesine yazarak 5664’e kısa mesaj yollamaktır.

Böylelikle hızlı bir şekilde aracın hasar bilgilerinin bulunduğu bilgiler elinize ulaşacaktır. Hasar bilgileri sorgulama işlemleri günümüzde en önemli süreci teşkil ediyor. 5664 üzerinden yapacağınız sorgulamalarda sizlerden 7 TL tutarında bir ödeme kesintisi olmaktadır. Dilediğiniz zaman dilimi içinde ve sayı oranında sorgulama yapabilirsiniz.