Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

Elektrikli Araba Nasıl Yıkanır?

Elektrikli Araba Nasıl Yıkanır?

Elektrikli arabalar ulaşımın geleceğidir. Ayrıca oldukça pahalıdırlar, bu nedenle aracınıza iyi bakmanız mantıklıdır. Elektrikli bir arabayı yıkamak, sorunsuz çalışmasını sağlamak için gerekli bir adımdır. Ancak birçok insan elektrikli arabasını yıkarken hata yapar. Bu, araçlarına zarar verebilir ve yeni alıcılar için daha az çekici hale getirebilir.

Elektrikli bir arabayı yıkamak kolaydır ve uzun sürmez. Tek yapmanız gereken bir lavabo veya küveti ılık suyla doldurmak, sabun eklemek ve motoru çalıştırmak. Bazı insanlar elektrikli arabalarını yıkarken aşırı sıcak su kullanır, ancak bu bazı parçalara zarar verebilir. Herhangi bir parçayı aşırı ısıtmayacak veya aracınıza tamamen zarar vermeyecek bir sıcaklık kullanmak en iyisidir. 

Elektrikli Araba Yıkama Aşamaları Nelerdir?

Arabanızı yıkadıktan sonra bir havluyla kurulayın ve yeni görünmesini sağlamak için koruyucu bir kaplama uygulayın. Elektrikli arabaların bakımı bu şekilde çok daha kolay! İnsanların elektrikli arabalarını yıkarken yaptıkları yaygın bir hata, önce içindeki tüm elektronik aksamları düzgün bir şekilde temizlememektir.

Günümüz araçlarındaki birçok elektronik bileşen, muhafaza olarak cam veya plastik kullanır; bunların ikisi de normal bulaşık yıkama yöntemleri için güvenli değildir. Elektronik bileşenler için sert kimyasalların kullanılması da önerilmez, çünkü bu onlara daha fazla zarar verebilir. Daha iyi bir çözüm, özellikle elektronik ürünler için tasarlanmış sabunla ılık su kullanmaktır. Bu, tüm bileşenlerinizi daha sonra tekrar hasar görme veya kirlenme riskine girmeden temizleyecektir.

Elektrik Araba Yıkama Süreci Nasıl Oluyor?

Elektrikli otomobillerin gazla çalışan araçlara kıyasla, özellikle de temizlik söz konusu olduğunda, özel bakıma ihtiyacı olduğunu unutmamak önemlidir. Benzinle çalışan arabalardaki motorlar, aşırı ısınmadan veya tamamen bozulmadan günlük kullanım için yeterli elektrik üretecek kadar güçlü değildir.

Aracınızın ömrünü uzatmak için her yolculuktan sonra elektrikli arabanızı her zaman bu adımları kullanarak temizlemelisiniz. Ek olarak, gece için saklamadan önce, arabalar için tasarlanmış mendilleri kullanarak her yıkamadan sonra koruyucu bir kaplama uygulamalısınız.

Elektrikli arabanızı yıkamak, elektrikli araba sahibi olmanın gerekli bir parçasıdır. Ancak birçok kişinin elektrikli arabasını nasıl yıkayacağı konusunda endişeleri var. Bazı insanlar arabalarının hiç yıkanamayacağını düşünüyor. Diğerleri sürecin çok karmaşık olduğunu ve arabalarına zarar verdiğini düşünüyor. Elektrikli bir arabayı yıkamak, onu kullanmanın normal bir parçasıdır, ancak ne yaptığınızı bilmiyorsanız zor olabilir.

Elektrik Araba Yıkama Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Elektrikli bir arabayı yıkamak, normal arabanızdan biraz farklı prosedürler gerektirir. Temizlik için yine sabuna ihtiyacınız olacak, ancak aracınızda sert deterjanlar veya aşındırıcılar kullanmanıza gerek kalmayacak. Bunun yerine, seyreltilmiş bulaşık deterjanı veya hatta temizlik amacıyla birkaç damla limon suyu eklenmiş su kullanabilirsiniz. 

Limonatadaki diğer maddeler aracınızın parçalarına zarar vermeden temizlik için mükemmeldir. Bu araçlarda benzinli motor bulunmadığından, uygun şekilde temizlenmediği takdirde aracınızın dışına zarar verebilecek kötü bir egzoz üretmezler. Elektrikli bir arabayı düzgün bir şekilde temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey biraz ılık su ve biraz sabundur!

Elektrikli Araba En Kolay Nasıl Temizlenir?

Çoğu insan daha kolay erişim için elektrikli arabalarını çatılarına koyarak temizler. Bu, aküye zarar vermediği veya herhangi bir iç parçanın artıklarla tıkanmasını önlediği için ulaşılması kolay araçlar için iyi sonuç verir. Bununla birlikte, bu sizin için işe yaramazsa veya aracınız bir çatıya sığmıyorsa, aracınıza ve pil takımınıza zarar vermemek için aynı derecede etkili olan alternatif yöntemler vardır. 

Alternatif olarak, aracınızı, tüm iç yüzeylere yapışan yağ ve kiri kesmeye yardımcı olmak için birkaç damla limon suyu eklenmiş suyla dolu bir küvete yerleştirebilirsiniz. Gece boyunca ıslanmasına izin verdikten sonra, arabanızın her parçasını güvenli ve etkili bir şekilde temizlemek için biraz seyreltilmiş bulaşık sabunu ile bir fırça kullanın.