Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

Plaka Sorgulama Nedir? Araç Plakası Sorgulama Yöntemleri 

Plaka Sorgulama Nedir? Araç Plakası Sorgulama Yöntemleri 

Teknolojinin gelişimi ile birlikte getirilen yeniliklerin arasında sürücülerin plakadan araç sorgulaması birçok olumsuzluğun da önüne geçiyor. Oluşturulan plaka araç sorgulama sistemi sayesinde sürücüler alacağı araçların hasar kaydı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebiliyorlar. İkinci el araç alımlarında büyük bir önem taşıyan hasar kaydı, plaka sorgulama ile tüm detaylarının ortaya çıkması ile birlikte sürücülerin değerinin üzerinde bir fiyat ödemelerinin de önüne geçiyor. 
Kurulan sistem ile sürücüler alacakları araçların 2003 yılından itibaren karışmış olduğu kaza geçmişini ve hasar kayıtları hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar. Ayrıca sorgulama esnasında ortaya çıkan bilgiler içerisinde hasar kayıtlarının tutarları hakkında bilgi sahibi olmak da mümkün. 

Araç Plaka Sorgulaması İşlemleri 

Yeni bir araç almak isteyenler için araç plaka sorgulama sistemi büyük önem taşır. Öyle ki plakadan araç sorgusunun yapılması birçok risk ve olumsuz durumların da önüne geçer. Bu neden ile araç plaka sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığı birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Araç plaka sorgulama işlemleri kişinin seçimine bağlı olarak E- Devlet, SMS veya çağrı merkezi aracılığı ile yapılabilir. Satın alınacak olan aracın geçmişi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için araç plaka sorgulama işlemleri büyük önem taşır. Sorgulama işlemleri için satın alınacak olan aracın plaka bilgilerine sahip olmak yeterlidir. 

Araç Plaka Sorgulama ile Hangi Bilgilere Ulaşılır?

İkinci el araç alımlarında, sürücülerin mağduriyet durumları ile karşı karşıya kalmaması için araç plaka sorgulama sistemleri son derece önemlidir. İkinci el araba almaya karar veren kişiler, araç plaka sorgulama sistemleri sayesinde alacakları aracın geçmişini kolaylıkla öğrenebilirler. Araç plaka sorgulama sistemleri çalışma prensibi içerisinde alınacak olan aracın geçmiş kaza bilgileri, hasar ve kasko bilgilerini alıcısına eksiksiz sunar. 
Ayrıca sistem aracılığı ile aracın trafiğe çıktığı süre içerisinde ne kadar süre kasko güvencesinde olduğunu, kaç kere el değiştirdiği ve karışmış olduğu kazada hangi parçalarının değiştirildiği gibi bilgilere ulaşmak da mümkün. Araç plaka sorgulama işlemlerinin sağlamış olduğu en büyük avantajların başında ise kilometre sıfırlama gibi olumsuzlukların en aza indirilmesi geliyor. 

SMS İle Araç Plakası Sorgulama İşlemleri 

Son yıllar da kullanılan iletişim operatörlerinin hemen hemen hepsi ile araç plaka sorgulama işlemlerini yapmak mümkün. Sorgulama işlemleri için kişilerin operatör sağlayıcısına 7 TL gibi bir ücret ödemesi yeterlidir. SMS ile araç plakası sorgulama işlemlerinde ‘’ DETAY boşluk PLAKA’’ yazılarak 5664 numarasına kısa mesaj gönderilmesi gerekir. Gönderilen mesaja yanıt olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yapılan sorgulama sonrasında aracın kaskolu veya kaskosuz gün sayısı, trafiğe çıkış tarihi bilgileri iletilir. Aracın karışmış olduğu herhangi bir kazada parça değişikliğinin yapılıp yapılmadığı bilgisine ise yine 5664’e ‘’ PARCA PLAKA’’ yazılarak bilgi talebinde bulunulabilir. 

E- Devlet İle Araç Plakası Sorgulatmak Mümkün 

Son yıllar da birçok işlemin kolaylıkla yapıldığı E- Devlet sisteminde araç plaka sorgulama işlemleri de aktif hale getirilmiştir. E- Devlet sisteminin resmi web sitesine giriş yapılmasının ardından e- hizmetler kısmından araç plaka sorgulama sistemine erişim sağlanabilir. Emniyet Genel Müdürlüğü sekmesinin açılması ile birlikte Araç Plaka Sorgulama sistemine giriş yapılır. Açılan sayfaya satın alınacak olan aracın plaka bilgileri eksiksiz bir şekilde girildiğinde, aracın markası, rengi, modeli, tescil birimi, çalıntı durumunun olup olmadığı ve sahip belge tarihi tespiti yapılabilir. E- devlet üzerinden yapılan sorgulamalarda kişilerden bu hizmet için herhangi bir ücret talebinde bulunulmaz. 

Araç Plaka Sorgulama İşlemlerinde Diğer Yöntemler 

Araç plaka sorgulama işlemlerinde birçok kişi tarafından genellikle sms veya e- devlet tercih edilmiş olsa da farklı yöntemleri kullanmak da mümkün.  Araç plaka sorgulama işlemleri için ücretsiz hizmetler kategorisine dâhil olan EGM ya da Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi araç sorgulama sistemleri tercih edilebilir. Her iki sisteme ulaşım için de kurumların resmi web sitesine girmek yeterlidir. Site içerisinde açılan ana ekranlarda satın alınacak olan aracın plaka bilgilerinin girilmesi, aracın geçmişi hakkında tüm detayları alıcının karşısına çıkarır. Tüm sistemlerde olduğu gibi bu sistem içeriğinde de aracın değişen parçaları dâhil olmak üzere en ince ayrıntılarına ulaşmak mümkündür.