Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

Sandık Motor Nedir?

Sandık Motor Nedir?

Araç motorunun üretim yerinden çıktığı aşamadan sonra motordan bağımsız olarak işlevini yürüten parça sandık motor olarak isimlendirilir. Oldukça değerli olan bu parça, ağır kazalı ya da hurda araçların motorunun hasar görmesi durumlarında motor yerine kullanılabilir. Normal bir motor kadar kullanımının sağlıklı olmadığı bilinen sandık motorların alımında herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmamak için hiç kullanılmamış sandık motorunu tercih etmekte fayda vardır. 

Sandık motorların içerisinde blok, döner düzenek ve motor başı bulunur. Sandık motorların içerisinde bulunan bu düzenek ürünün üretici firmasına, modeline, çeşidine ve kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Sandık motor alımlarında üretici birçok firma ile karşılaşmak mümkün olduğundan araştırma yapmakta fayda vardır. 

Sandık Motor Özellikleri Nelerdir?

Sandık motorlar, aracın hiç beklenmedik bir anda arıza durumuna geçmesinde ya da motorun dış etkenler sonucunda kullanılamaz hale gelmesi durumlarında adeta kurtarıcılardır. Sandık motorlar işlevleri bakımından oldukça değerli olduklarından yüksek fiyat tutarlarına sahiptirler. Yola çıkamayacak olan aracı tekrar sürülebilir hale getiren bu motorlar, cıvata işlemleri aracılığı ile sökülen motorun yerine kolaylıkla monte edilebilir. 

Araçlarda motor değişimi son çare olarak başvurulan bir eylem olsa da sandık motorların kullanım alanları oldukça geniştir. Üretimi oldukça zahmetli olan sandık motorlar, eski veya yeni model olmalarına bağlı olarak motor fiyatları değişiklik gösterir. Sandık motorlar alıcısına teslim edilmeden önce birçok farklı teste sokularak çalışabilir olduğundan emin olunur. 

Sandık Motor Farkı Nedir?

Sandık motorları diğer motorlardan ayıran en önemli özelliklerinin başında içerisinde kullanılan malzemeler gelir. Sandık motorlar içerisinde piston ve gömlek parçaları bulunurken klasik kullanılan motorlarda bu parçalara rastlamak mümkün değildir. Sandık motorlar aracın motorunun komple değişmesi gerektiği zamanlarda tercih edilirler. Sandık motor fiyatları aracın modeli ve araç motor tipine göre belirlenir. Normal motor sistemlerinde parça sayısı az olmasına rağmen sandık motorlarda bu sayının artış gösterdiğini söylemek mümkün. Ayrıca sandık motorlarında bulunan cıvatalar sayesinde takım işlemi oldukça kolay olurken diğer motorların monte işlemlerinin bu kadar kolay olduğu söylenemez. 

Sandık Motorlu Araçlar Alınır Mı?

Araçlar kişinin kullanım sıklığına bağlı olarak yaşlanırlar. Yaşlanan araçların içerisinde bulunan parçalar yıpranma gösterir ve belli bir zaman sonrasında kullanılamaz hale gelirler. Bu anlamda motoru yaşlanan ya da arızalanan araçlarda sandık motorlar çözüm seçeneğidir. Genellikle eski model araçların motor değişimlerinde tercih edilen sandık motorlar, durumuna bağlı olarak aracın kullanım ömründe değişiklik gösterir. Öyle ki araca takılan sıfır bir sandık motor, yeni bir araç alım sorununu ortadan kaldırmak için yeterli olacaktır. Bu neden ile yaşlanan bir aracı değiştirmeden önce sandık motor kullanımı ile eski performansını kazanıp kazanmayacağını araştırmak da fayda vardır. Sandık motor takılı olan araçlar motorun kalitesi iyi durumda ise satın alınabilir. 

Sandık Motor İle İlgili Bilinmesi Gerekenler 

Araç motorunun tamamen kullanılamayacak hale gelmesi ile birlikte sandık motor kullanımı yaygın olarak tercih edilen tamir yöntemlerinin başında gelir. Arızaya geçen motorun tamir edilmesinden daha ekonomik ve güvenli olan sandık motor kullanımı, motor değişimi yapılmadan önce modeli ve ürün kalitesi hakkında mutlaka bilgi sahibi olunmalıdır. Sandık motor değişimi işi bilen ve tecrübe sahibi olan kişi tarafından gerçekleştirilmelidir. 

Öyle ki sandık motor takılırken yapılan en ufak hata telafisi olmayan olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ayrıca araç içerisinde daha önce kullanılan motor da sandık motor ise yıpranma payı göz önünde bulundurulmalı ve bu doğrultuda ikinci bir sandık motor takım işlemi gerçekleştirilmelidir. 

Sandık Motor Ruhsata Nasıl İşlenir?

Motoru değişen aracın trafikte herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmaması için mutlaka ruhsata değişen motor bilgilerinin kayıt edilmesi gerekir. Sandık motor değişiminin ruhsata işlenmesi için motor alınan yerden fatura almak yeterlidir. Faturanın alınmasının ardından gümrük vergisi, işçilik ücreti ve motor ücreti gibi ödemeler yapıldıktan sonra resmi belgeler ile vergi dairesine gidilir ve cüzi bir miktar karşılığında motorun kayıt işlemi tamamlanır. Vergi dairesi yapılan işlemi takip altına alır ve takılan sandık motorunda bir sorun ile karşılaşmazsa ruhsat teslimi gerçekleştirir. Ruhsat teslimi ile birlikte aracın yeni motorunun kayıt işlemi çözüme kavuşmuş olur.