Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

TOGG: Yerli Otomobil TOGG Ne Zaman Çıkacak?

TOGG: Yerli Otomobil TOGG Ne Zaman Çıkacak?

Teknolojinin gelişimi ile birlikte dünya genelinde yaşanan gelişmelere, Türkiye tepkisiz kalmadı.  Son dönemlerde Türkiye üretimini ve tanıtımını yaptığı TOGG ile kendinden söz ettiriyor. Elektrikli otomobillerin gelecek yıllara hazırlanması ile birlikte, dünyanın şekillenmesi açısından büyük bir öneme sahip olduklarını söylemek de mümkün. Türkiye’nin projelendirdiği TOGG, dünyanın geleceği açısından atılan adımlardan bir tanesi.

TOGG ile ilgili uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda SUV, Sedan ve Hatchback çeşitlerinin üretileceği dile getirildi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu aracılığı ile üretilen TOGG, öncelikle alıcılarının karşısına C- SUV olarak çıkacak. Otomobil piyasasında büyük bir yankı uyandıran TOGG, birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı.

TOGG İsminin Anlamı Nedir?

Geçmişten bugüne otomobil teminini dış ülkelerden yapan Türkiye, son yıllar da atmış olduğu adımlar ile bu süreci geride bıraktığını ortaya koyuyor. Türkiye’nin kendi otomobilini üretmeye karar vermesi ile birlikte dile getirilen marka TOGG,  birçok kişinin bu ismin ne anlama geldiği konusunda araştırma yapmasına neden oldu. TOGG markası Türkiye Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltmasıdır. Bu sektörün kısaltılmış hali ile üretilecek olan otomobilin en önemli özelliği ise üretiminde tamamen yerli imkânlar ve parçaların kullanılacağıdır.

TOGG üreticilerinden yapılan açıklamalara göre aracın, dış ülkelere de satış için gönderileceği dile getirilmiştir. TOGG yerli otomobil için ilk çalışmalar 2017 yılında yapılmış olsa da aracın henüz ne zaman satışa çıkacağı hakkında net bir bilgi vermek doğru değil.

Yerli Otomobil TOGG’un Özellikleri

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu imzasını taşıyan ilk yerli otomobilin tanıtımında araç teknik özelliklerinden bahsedilmemiş olsa da araç için tanımlanacak özellikler hakkında bilgi verildi. İnovasyon çağı teknolojisi kullanılarak üretilecek olan TOGG, 2022 yılı itibari ile tamamen satışa çıkacak modelini C-SUV olarak belirlendi. TOGG için açıklanan bu modelde dört çeker ve arkadan itişli olmak üzere iki farklı versiyonu ile alıcılarının karşısına çıkacak. Her iki model de ortak özellik 180 km/s olarak sabitlenmiş olması gözlerden kaçmayan detayların başında geliyor. 200 beygir gücü ile işlevini yürüten yerli otomobil TOGG modelde 0’dan 100 km hıza ulaşması ortalama 7,6 saniye gibi kısa bir süreyi kapsıyor.

Yerli Otomobil TOGG Nasıl Çalışacak?

Türkiye’nin yerli ve milli olan ilk üretimi TOGG için yapılan açıklamalar sonrasında aracın nasıl çalışacağı konusu da merak soruları arasında yer aldı. Yerli otomobil TOGG çalışma prensipleri arasında önceliğin konfor ve rahatlığa verildiğini söylemek mümkün. Canlı ve cansız varlıkların etkileşimlerine duyarlı olan TOGG, kişinin seyahati sırasında rahatlığı için sunulan tüm hizmetlerin birbirleri ile bağlantılı ve interaktif özellikler ortaya koyuyor. Elektrik yardımı ile işlevini sürdürecek olan otomobilde, dünya genelinde küresel rekabetin ortaya çıkacağı da düşüncelerin başında geliyor. TOGG diğer otomobiller gibi oldukça geniş ve konforlu koltuklar ile üretiliyor.

TOGG Modelleri Her Geçen Gün Artacak

Son dönemlerde yapılan açıklamalar ile TOGG’un ilk olarak hangi modelle alıcılarının karşısına çıkacağı belli olmuştu. Durumun böyle olması ise TOGG modellerinin farklı veya sabit mi kalacağı konusunu da gündeme getirdi. Yapılan açıklamalarda ilk olarak satışa sunulan C segment SUV modeli, ilerleyen zamanlarda beraberinde 5 farklı modeli de daha getireceği biliniyor. Zamanla yeni modellerin sürekli olarak artış göstereceğini açıklayan TOGG üreticileri, model çeşitlilikleri hakkında net bilginin yerli otomobilin trafiğe çıkmasının ardından belli olacağını da dile getirdiler. TOGG modellerinin diğer otomobillerden ayıracak görünümlere sahip olması bekleniyor.

TOGG Trafiğe Ne Zaman Çıkacak?

TOGG teknik ve modelleri hakkında yapılan açıklamalarda, yerli otomobilin geleceği hakkında bazı bilgiler verildi. TOGG tanıtımı için özel olarak yapılan programda TOGG üreticilerinin mutluluğu dikkatlerden kaçmadı. Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin gururunu yaşayan üreticiler, iş insanlarının destekleri ile de TOGG’un trafiğe çıkış zamanını açıklamakta geç kalmadı. İlk olarak 2019 lansmanında model tanıtımı yapılan yerli otomobilin, trafiğe çıkması için çok az bir zaman dilimine ihtiyaç duyduğu açıklandı.

Bu anlamda TOGG için belirlenen modelin 2022 son 2023 başlangıç aylarında trafikte görüleceği biliniyor. Seri üretiminin hız kazandığı yerli otomobilde, trafiğe çıkması ile birlikte model çeşitliliğinin fazlalaşması da beklentiler arasında yer alıyor.