Aracının fiyatını hemen öğren hemen sat

Yurtdışından Araba Getirmek Mümkün Mü?

Yurtdışından Araba Getirmek Mümkün Mü?

Yurtdışından günümüzde araba getirmek son derece mümkün olan bir olgusal süreç olarak biliniyor. Hatta kişiler bu yöntemler sayesinde uygun fiyatlara araba getirerek Türkiye’de çok pahalı olan arabaları ucuza alabiliyorlar. Yurtdışından araba getirmek günümüzde oldukça avantajlı bir sürece ev sahipliği yapıyor. Kişiler bu yolla yaklaşık olarak araçları %35 oranında daha uygun fiyatlara alabilme avantajına sahip oluyorlar. Böylelikle kişiler hızlı bir hizmet olanağından faydalanma ayrıcalığına sahip oluyorlar.

Yurtdışından araba getirmeden önce kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Yapılacak kapsamlı bir araştırmadan sonra planlayıcı bir tutum sergileyerek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle hızlı bir hizmet olanağından yararlanabilme ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

Yurtdışından Araba Getirmek Avantajlı Mı?

Yurtdışında araba getirmek Türklerin günümüzde en çok tercih ettiği hizmetlerden birisi konumundadır. Dolayısıyla kişiler bu hizmetlerden yararlanarak yurtdışından uygun fiyatlara avantajlı arabalar getirme ayrıcalığına erişiyor. Yurtdışından araba getirmek için gümrük vergisini aracın ödemeniz gerekiyor. Yabancı plakalı araçlar yurtdışından kolay bir şekilde getirilebilir. Bu süreçte pasaporta işlemek kaydıyla araçlar getirilir. Araçlar pasaporta işlenmeden hiçbir şekilde süreç gerçekleşmez.

Kişilere pasaporta işletmek için 24 ay süre verilir. Kişiler 24 aylık süre içinde araçlarını yurtdışından getirdikten sonra pasaporta işleme ayrıcalığına sahip olabilirler. Kişiler aynı zamanda bu süreçte gümrük vergisi ödemekle de yükümlüdür. Gümrük vergilerinizi ödeyerek işlemlerinizi gerçekleştirebilir, hızlı bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yurtdışından Araba Getirirken Hangi Ülkeler Tercih Edilir?

Yurtdışından araba getirirken kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında Gürcistan ve Bulgaristan geliyor. Her iki ülkenin de Türkiye’ye komşu olması kişileri bu ülkelere yönlendiren en önemli detaylar arasında bulunuyor. Yurtdışından araba getirmek istiyorsanız Gürcistan sizlere en iyi fırsatları sunmayı başarıyor. Gürcistan’dan araç getirmek son günlerde özellikle Doğu Karadeniz bölgesindeki kişiler için popülerdir. 

Kişiler gümrük vergilerini ödeyerek kolay bir şekilde Gürcistan üzerinden Türkiye’ye araç getirebilirler. Araç sektöründe yaşanan olumsuz gelişmeler kişileri yurtdışından araç getirmeye yönlendirmiş durumdadır. Gürcistan ve Bulgaristan’ın yanında son dönemde tercih edilen ülkelerden birisi de Almanya olarak ön plana çıkıyor. Birçok ünlü otomobil markasının ev sahipliğini yapan Almanya bu süreçte aktif bir rol model görevi oynuyor.

Yurtdışından Araba Getirmenin Ayrıcalıkları Nelerdir?

Yurtdışından araç getirmek günümüzde ayrıcalıklı bir hizmet deneyimine sahip şekildedir. Yurtdışından araç getirmek kişilere cazip tekliflerle gerçekleşen bir hizmet döngüsüne sahiptir. Dolayısıyla kişiler uygun fiyatlara yurtdışından araç getirebilir.

Örnek vermek gerekirse Türkiye’deki bir A arabasının fiyatı 150.000 TL tutarındayken, aynı araç yurtdışından getirildiğinde özellikle Gürcistan gibi ülkelerde bu fiyat 120.000 TL bandına düşebiliyor. Dolayısıyla kişiler bu sebepten ötürü genellikle yurtdışından araç getirmeyi tercih ediyor ve böylelikle cazip fiyatlara araç sahibi olmanın ayrıcalıklarını yaşıyorlar. Yurtdışından araç getirerek kişiler ayrıcalıklı bir hizmet deneyimine erişme fırsatına sahip olabiliyor.

Yurtdışından Araç Getirmek Mantıklı Mı?

Evet, yurtdışından araç getirmek mantıklı bir karar olarak ön plana çıkmayı başarıyor. Kişiler yurtdışından araç getirerek ayrıcalıklı bir hizmet döngüsünde hızlı olanaklar dahilinde faydalanıyor. Profesyonel koşullar dahilinde yurtdışından araç getirmek istiyorsanız yanınıza mutlaka rehber hizmeti almanız gerekiyor. Gideceğiniz ülkenin evrak ve kanun işlerinden anlamıyorsanız ve yabancı diliniz yoksa bu süreç son derece önemlidir.

Aksi durumda işlemlerinizi yaparken son derece fazla olanaklarda zorlanma sorunları yaşayabilirsiniz. Araç getirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği ülkeler; Bulgaristan, Gürcistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Moldovya, Almanya ve Kosova olarak ön plana çıkmayı başarıyor, kişiler her yıl bu ülkelerden birçok araç getiriyor.